Dated Aizawl, the 4th January, 2024

No.B.12014/3/2023-SEC/VC/MADC/56-57  :   Mara Autonomous District Council huam chhunga khaw 2(pahnih) Thiahra leh New Saikao khua te a Village Councils By-Election ni 30th January, 2024 (Thawhlehni) a neih turah hian vote inthlaksak emaw vote thlak nawn emaw a awm lohna’n State Election Commission chuan Rule 3 leh Rule 56 of the Mara Autonomous District Council (Election to Village Councils) Rules, 2014 in thuneihna a pek angin voter zawng zawngte chu a hnuaia Document tarlan te engemaw ber hmang hian Presiding Officer/Polling Officer hmaah an nihna tichiang turin a phutin a hriattir a ni.



  1. Elector’s Photo Identity Card (EPIC), ECI in a tihchhuah;
  2. Passport/ Aadhaar Card;
  3. Driving License;
  4. Income Tax Identity (PAN) Card;
  5. State/Central Government, Public Sector Undertakings, Local Bodies emaw Public Limited Company-te’n an hnuaia hnathawkte hnena an pek chhuah thin Service Identity Card;
  6. Heng Public Sector Banks /Post Office atanga lak chhuah Passbook leh Kisan Passbook;
  7. Property Documents heng Patta, Registered Deeds, etc. thlalak chuanna;
  8. Thuneitu ruat bikte hnen atanga lakchhuah SC/ST/OBC Certificate leh Residential Certificate;
  9. Freedom Fighter Identity Card;
  10. Pension Documents, heng Ex-servicemen’s Pension Book/Pension Payment Order, Ex-servicemen’s Widow/ Dependent Certificate, Old Age Pension Order, Widow Pension Order;
  11. Pianphunga rualbanlo te hnena Certificate pek, thlalak chuang, thuneitu ruat bikte hnen atanga lak chhuah;
  12. Arms License;
  13. MNREGA hnuaia tihchhuah thlalak chuanna Job Card;
  14. Head of Institution-in a tihchhuah Student’s Identity Card;
  15. Health Insurance Scheme Smart Card;


            Heng document-te hmang lova vote thlaktir an awma vote inthlaksak leh thil dik lo hmuh chhuah a nih chuan Polling Official-te’n mawh an phur ang.





State Election Commissioner



Memo. No. B. 12014/1/2023 - SEC/VC/MADC/56-57 :         Dated Aizawl, the 4th January, 2024

Copy to:

  1. Deputy Commissioner & DEO, Siaha District, for favour of information with a request to pass on the Notification to all concerned.
  2. Director, I&PR Department for favour of wide publicity.




State Election Commission